In mijn praktijk bied ik hulp aan kinderen en jongeren die vastlopen op sociaal-emotioneel gebied en/of didactisch gebied. Daarnaast kan ik ouders helpen die vragen hebben over de opvoeding, het gedrag of sociaal-emotionele ontwikkeling van hun kind.  Hieronder vindt u een aantal voorbeelden waarbij ik ondersteuning kan bieden. Mocht u vragen hebben, u mag mij altijd bellen of een e-mail sturen.

 

Begeleiding op sociaal-emotioneel gebied.

Als een kind niet goed in zijn vel zit, dan komen daar problemen uit voort. Dit kan zich uiten in gedragsproblemen, teruggetrokken gedrag of leerproblemen op school. Hoe fijn is het om weer goed in je vel te komen zitten en weer met plezier de leuke dingen te doen en/of te leren. 

 

Begeleiding bij rekenen (leerprobleem)

Moeite met een rekenonderdeel, bijvoorbeeld automatiseren, redactiesommen, breuken etc. Dan kan uw kind een leerprobleem hebben. Dit is vaak tijdelijk. Door een kortdurende, intensieve begeleiding kan de achterstand weer worden weggewerkt. Ik leer kinderen op een spelende manier de vaardigheden aan die ze nog niet onder de knie hebben. 

 

Hulp bij de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. 

Zelf heb ik jaren voor groep 8, van het speciaal basisonderwijs, gestaan en heb ik meerdere ouders zien worstelen met het maken van de juiste keuze. Hun kind is bijzonder en past niet zomaar op elke school. Dat maakt het kiezen van een vervolgschool niet makkelijk. Wat kan ik voor u betekenen? Ik kan meedenken in welke scholen bij uw kind zouden kunnen passen. Daarvoor is het belangrijk om goed te kijken naar uw kind en de mogelijkheden van uw kind. Samen zullen we zeker een school vinden die past. 

 

Huiswerkbegeleiding; plannen en eventueel maken van huiswerk (ook voor leerlingen van het voortgezet onderwijs). 

Moeite met het plannen van het huiswerk en/of moeite met overzicht houden van alle activiteiten (school, sport, taken etc.)? Samen kunnen we dan kijken naar het invullen van een agenda en het leren plannen van tijd om je huiswerk te maken. Is er tijd over, kun je natuurlijk ook je huiswerk bij mij maken.